Kesäkurpitsa-pihlajanmarjamarmeladi

G
50 annosta

Valmistusohje

1 kg kesäkurpitsaa
500 g pihlajanmarjoja
1 dl vettä
9 dl sokeria

1. Raasta pestyt kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Jos kesäkur­pitsat ovat isoja, kuori ne.
2. Pese pihlajanmarjat hyvin. Poista kaikki huonot marjat.
3. Pane vesi, marjat ja raaste kattilaan ja keitä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
4. Lisää joukkoon sokeri ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes marjat ovat hajonneet ja seos muuttunut pehmeäksi marmeladiksi.
5. Tölkitä kuuma marmeladi kuumiin, puhtaisiin, pieniin tölkkeihin ja sulje heti.

Hiilijalanjälki
0.13 kg CO2 ekv
  • Energia 69 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
  • Sokerit 16.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 1.4 mg
  • Kalsium 7.2 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 14 mg