Kesäkurpitsaletut

15 annosta

Valmistusohje

1 keskikokoinen kesäkurpitsa (n. 5 dl valmista raastetta)
2–3 munaa
1 dl kaurahiutaleita
noin ½ dl vehnäjauhoja
yrttisuolaa
1–2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
cayennepippuria tai tabascoa

paistamiseen: öljyä tai voita

  1. Raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi.
  2. Lisää munat, hiutaleet ja jauhot.
  3. Mausta seos yrttisuolalla, murskatuilla valkosipulinkynsillä, mustapippurilla ja ripauksella tabascoa tai cayennepippuria.
  4. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
  5. Paista taikinasta ohukaispannulla lettuja.-
    Voit ripotella kuumien lettujen päälle vähän juustoraastetta.
    Tarjoile letut esimerkiksi minttukastikkeen kanssa.
Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv
  • Energia 79 kcal/annos
  • Rasva 6.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.4 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 61.3 mg
  • Kalsium 12.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 5 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus