Kesäkurpitsaletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kes_kurpitsaletutnettiversio-1.jpg
Kesäkurpitsaletut
Valmistusohje
1 keskikokoinen kesäkurpitsa (n. 5 dl valmista raastetta)
2–3 munaa
1 dl kaurahiutaleita
noin ½ dl vehnäjauhoja
yrttisuolaa
1–2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
cayennepippuria tai tabascoa
paistamiseen: öljyä tai voita
- Raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi.
- Lisää munat, hiutaleet ja jauhot.
- Mausta seos yrttisuolalla, murskatuilla valkosipulinkynsillä, mustapippurilla ja ripauksella tabascoa tai cayennepippuria.
- Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
- Paista taikinasta ohukaispannulla lettuja.-
Voit ripotella kuumien lettujen päälle vähän juustoraastetta.
Tarjoile letut esimerkiksi minttukastikkeen kanssa.
0.11 kg CO2 ekv
- Energia 79 kcal/annos
- Rasva 6.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.4 g
- Sokerit 0.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 61.3 mg
- Kalsium 12.5 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
15 tlRypsiöljy
-
1/5 tlCayennepippuri
-
1/4 tlMustapippuri
-
4 gValkosipuli
-
1/2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlKaurahiutale
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
350 gKesäkurpitsa, zucchini