Keväinen munakas
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kevät
- Villiyrtit
- Välipalat
Valmistusohje
2─3 keitettyä perunaa
1 kevätsipuli tai pala purjoa
2─3 dl tuoretta nokkosta tai pinaattia
2 rkl öljyä
suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
5 munaa
5 rkl vettä
pinnalle: juustoraastetta ja 1 tomaatti kuutioituna
1. Leikkaa tomaatit ja kuoritut perunat kuutioiksi ja hienonna sipuli.
2. Kiehauta nokkoset vähässä vedessä, kaada vesi pois ja leikkaa suikaleiksi.
3. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä.
4. Paista perunakuutioita ja sipulia muutama minuutti, lisää nokkoset ja paista vielä hetki.
5. Mausta seos suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
6. Riko munat ja vatkaa niihin vesi muutamalla haarukanvedolla.
7. Lisää munamassa pannulle.
8. Sekoita massaa muutamia kertoja pohjaa myöten ja anna kypsyä hetki.
9. Lisää pinnalle tomaattikuutiot ja juustoraastetta.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 479 kcal/annos
- Rasva 32.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.8 g
- Proteiini 29.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.9 g
- Sokerit 4.2 g
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Natrium 386.8 mg
- Kalsium 578.6 mg
- Rauta 7 mg
- C-vitamiini 100.6 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlPaprikajauhe
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, suurikoloinen, sinileima/gruyere
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
5 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 1/2 rklRypsiöljy
-
2 gMustapippuri
-
2 ripausSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 dlNokkonen
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
150 gPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
100 gTomaatti