Keveä kevätsalaatti

G
6 annosta

Valmistusohje

1 ruukku rucolaa
1 ruukku herneenversoja
200 g pakasteherneitä
1 appelsiini
1 sweetie, greippi tai muu sitrushedelmä
1 keltainen paprika
cashewpähkinöitä

Kastike
0,5 dl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria

  1. Sulata herneet.
  2. Kuori sweetie ja appelsiini hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa paloiksi.
  3. Pilko paprika.
  4. Levitä tarjoiluvadille rucola ja herneenversot, paloitellut hedelmälohkot mehuineen, paprikat ja herneet.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään hyvin. Kaada kastike salaatin päälle.
  6. Paahda cashewpähkinät ja laita salaatin päälle.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.38 kg CO2 ekv
  • Energia 143 kcal/annos
  • Rasva 8.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.1 g
  • Sokerit 11.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 38.2 mg
  • Kalsium 92.4 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 77.5 mg