Keveä kevätsalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/martat_kevea_kevatsalaatti_h-rotated.jpg
Keveä kevätsalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kevät
- Maidoton
- Pääsiäinen
- Salaatit
Valmistusohje
1 ruukku rucolaa
1 ruukku herneenversoja
200 g pakasteherneitä
1 appelsiini
1 sweetie, greippi tai muu sitrushedelmä
1 keltainen paprika
cashewpähkinöitä
Kastike
0,5 dl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
- Sulata herneet.
- Kuori sweetie ja appelsiini hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa paloiksi.
- Pilko paprika.
- Levitä tarjoiluvadille rucola ja herneenversot, paloitellut hedelmälohkot mehuineen, paprikat ja herneet.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään hyvin. Kaada kastike salaatin päälle.
- Paahda cashewpähkinät ja laita salaatin päälle.
Testattu Marttakeittiössä
0.38 kg CO2 ekv
- Energia 143 kcal/annos
- Rasva 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 3.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.1 g
- Sokerit 11.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 38.2 mg
- Kalsium 92.4 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 77.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 rklHunaja
-
2 rklBalsamiviinietikka
-
45 gOliiviöljy
-
200 gRucola
-
1 kplPaprika, keltainen
-
1 kplGreippi, kuorittu
-
1 kplAppelsiini, kuorittu
-
200 gHerne