Kinkunkastike

Valmistusohje

5 dl kinkun paistolientä omenamehulla tai vedellä laimennettuna
1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl dijonsinappia
1 dl kermaa
jauhettua mustapippuria
(2 rkl brandya tai konjakkia)

  1. Kaada kinkun kuuma paistoliemi kulhoon. Kun liemi on jäähtynyt, poista pinnalle jähmettynyt rasvakerros. Laita rasva joko biojätteeseen tai esim. maitopurkissa sekajätteeseen.
  2. Paistoliemi on usein melko suolaista, joten sitä on hyvä laimentaa joko vedellä tai esimerkiksi omenamehulla niin, että siitä tulee sopivan suolaista.
  3. Lisää kylmään liemeen vehnäjauhot ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Lisää kastikkeeseen sinappi, kerma, ripaus pippuria ja halutessasi brandy tai konjakki. Keitä vielä noin 2 minuuttia. Maista ja mausta mieleiseksi. Laita valmis kinkunkastike tarjolle.                                                                                                                                                                                                                          Testattu Marttakeittiössä

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus