Kinkunkastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/shutterstock_716179180.jpg
Kinkunkastike
-
Avainsanat:
- Joulu
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
5 dl kinkun paistolientä omenamehulla tai vedellä laimennettuna
1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl dijonsinappia
1 dl kermaa
jauhettua mustapippuria
(2 rkl brandya tai konjakkia)
- Kaada kinkun kuuma paistoliemi kulhoon. Kun liemi on jäähtynyt, poista pinnalle jähmettynyt rasvakerros. Laita rasva joko biojätteeseen tai esim. maitopurkissa sekajätteeseen.
- Paistoliemi on usein melko suolaista, joten sitä on hyvä laimentaa joko vedellä tai esimerkiksi omenamehulla niin, että siitä tulee sopivan suolaista.
- Lisää kylmään liemeen vehnäjauhot ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää kastikkeeseen sinappi, kerma, ripaus pippuria ja halutessasi brandy tai konjakki. Keitä vielä noin 2 minuuttia. Maista ja mausta mieleiseksi. Laita valmis kinkunkastike tarjolle. Testattu Marttakeittiössä
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus