Kinuskitäytekakku
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
Pohja:
6 kananmunaa
1,5-2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1,5 dl sitruunamehua
1/3 dl sokeria
Täyte:
3 liivatelehteä
1 sitruunan mehu
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Väliin:
3 dl lakkahilloa
Kinuski:
1,5 dl kermaa
1,5 dl tomusokeria
2 tl siirappia
1 tl voi
Reunoille:
2 dl kermaa
50 g mantelilastuja
1. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja korppujauhota se huolellisesti.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175°C:ssa noin 35-40 minuuttia. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
4. Kumoa kypsä kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa se kolmeen osaan.
5. Kostuta kaikki levyt sitruunamehulla.
6. Valmista täyte. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
7. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma tällä välin.
8. Purista vesi pois liivatteista ja liuota ne sitruunamehun joukkoon kuumentaen. Anna jäähtyä haaleaksi.
9. Mausta rahka sokerilla, sitruunan raastetulla kuorella ja vaniljasokerilla.
10. Sekoita joukkoon liivateseos sekä kermavaahto.
11. Levitä pohjalevylle lakkahilloa ja puolet rahkatäytteestä. Täyty toinen väli samalla tavoin. Kakun pinnasta tulee tasainen jos sen päälle laittaa hetkeksi työlaudan.
12. Valmista kinuskikuorrutus. Keitä kermaa ja sokeria miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia sekoittaen välillä. Lisää loppuvaiheessa siirappi ja voi. Anna seoksen jäähtyä hetki ja levitä se kakun pinnalle keskeltä reunoille.
13. Vaahdota koristeeksi tuleva kerma ja levitä se reunoille. Pursota loput kakun pinnalle. Viimeistele reunat (paahdetuilla) mantelilastuilla.
Anna kakun maustua kylmässä.
Vinkki!
Koristele kakku esimerkiksi mantelimassapalloilla ja mantelirouheella.
Voit myös antaa osan kinuskista kovettua ja muotoilla siitä käsin palloja koristeeksi.
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 261 kcal/annos
- Rasva 12.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
- Proteiini 5.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
- Sokerit 25.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 92.3 mg
- Kalsium 94.1 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 4.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
30 gManteli
-
1 tlVoi
-
2 tlSiirappi
-
1 1/2 dlTomusokeri
-
3 dlMarjahillo, keskiarvo
-
5 1/2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
2 tlVanilliinisokeri
-
2 tlSitruunankuori
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
6 gLiivate
-
2 dlSitruunamehu
-
1 1/2 tlLeivinjauhe
-
1 dlJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 dlSokeri
-
6 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton