Kirjolohi-kiinankaalikääryleet ja pinaattiriisi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MArtat_lohikiinankaalikaaryleet_pinaattiriisi_H-e1661779257703.jpg
Kirjolohi-kiinankaalikääryleet ja pinaattiriisi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
Tarvitset kerroskattilan
Kirjolohi-kiinankääryleet
n. 250 g nahatonta kirjolohta
6 kiinankaalin lehteä
0,5-1 tl suolaa
tuoretta korianteria
Pinaattiriisi
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl vettä
puolikas liemikuutio (kasvis tai kala)
n. 75 g pakastepinaattia
lisäksi: seesaminsiemeniä, soijakastiketta
- Leikkaa kirjolohi kuudeksi samankokoiseksi palaksi.
- Ota kiinankaalista kuusi suurinta lehteä, huuhtele ja kuivaa ne.
- Leikkaa lehdistä vaalea tyviosa pois ja laita syrjään salaattia varten.
- Laita joka lehdelle lohipala, mausta ripauksella suolaa ja muutamalla korianterin oksalla ja kääri rullaksi lehden tyveä kohti.
- Laita rullat kerroskattilan höyrytysosaan vierekkäin.
- Kuori ja silppua sipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kääntele hetki.
- Lisää riisit ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
- Lisää vesi, puolikas liemikuutio ja pinaatti. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Laske lämpöä niin, että riisi kiehuu tasaisesti.
- Aseta kirjolohikääryleet höyrytysosassa kattilan päälle ja laita kansi päälle. Jatka keittämistä noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riisiin, kaali muuttunut läpikuultavaksi ja kala kypsää.
- Viimeistele seesaminsiemenillä ja soijakastikkeella.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 574 kcal/annos
- C-vitamiini 28.2 mg
- Rauta 2.6 mg
- Kalsium 271.5 mg
- Natrium 1937.4 mg
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Sokerit 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 57.9 g
- Proteiini 29.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
- Rasva 25.5 g
Pääraaka-aineet
-
250 gKirjolohifilee
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Kiinankaali
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gPunasipulia
-
7 gValkosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
127.5 gRiisi, tumma, pitkäjyväinen
-
0.5 kplKalaliemikuutio
-
75 gPinaatti
-
1 rklSeesaminsiemen, kuorineen
-
1 rklSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu), vähäsuolainen