Kirjolohiperhoset ja tartarkastike

G
4 annosta

Valmistusohje

150 g kirjolohifileetä/hlö
suolaa
mustapippuria

sitruunalohkoja

kastike
1 prk kermaviiliä
1 dl sinappista kurkkusalaattia
suolaa ja pippuria

Sekoita kermaviili, kurkkusalaatti ja mausteet hyvin keskenään. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa hetki. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Leikkaa kirjolohifilee noin 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Viillä jokainen pala keskikohdasta nahkaan asti ja taita viipaleet auki perhosiksi. Laita lohiperhoset leivinpaperille uunipellille ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kypsennä noin 15 minuuttia.

Tarjoile lohi tartarkastikkeen, sitruunalohkojen ja esimerkiksi uuniperunoiden kanssa.

  • Energia 349 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 256.3 mg
  • Natrium 785.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 9.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.1 g
  • Proteiini 26.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
  • Rasva 22.6 g