Kirjolohiperhoset ja tartarkastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/lohiperhoset_tartarkastike_vaaka_H.jpg
Kirjolohiperhoset ja tartarkastike
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
150 g kirjolohifileetä/hlö
suolaa
mustapippuria
sitruunalohkoja
kastike
1 prk kermaviiliä
1 dl sinappista kurkkusalaattia
suolaa ja pippuria
Sekoita kermaviili, kurkkusalaatti ja mausteet hyvin keskenään. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa hetki. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Leikkaa kirjolohifilee noin 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Viillä jokainen pala keskikohdasta nahkaan asti ja taita viipaleet auki perhosiksi. Laita lohiperhoset leivinpaperille uunipellille ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kypsennä noin 15 minuuttia.
Tarjoile lohi tartarkastikkeen, sitruunalohkojen ja esimerkiksi uuniperunoiden kanssa.
- Energia 349 kcal/annos
- C-vitamiini 6.1 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 256.3 mg
- Natrium 785.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 9.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.1 g
- Proteiini 26.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
- Rasva 22.6 g
Pääraaka-aineet
-
600 gKirjolohifilee
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
200 gKermaviili, rasvaa 10-12%
-
100 gSalaatti, kurkkusalaatti, kurkkupikkelssi, kurkkurelissi