Kirjolohta uunissa
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kala
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 iso purjo
1 pieni kesäkurpitsa
2 rkl öljyä
800 g – 1 kg kirjolohta fileenä, muukin kala käy
suolaa, sitruunapippuria
1 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
1 dl tillisilppua
1. Halkaise purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele hyvin. Pilko palasiksi.
2. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi.
3. Hauduta kasviksia hetki pannulla öljyssä tai mikrossa.
4. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle.
5. Pane kalafilee kasvisten päälle, ripottele kalan pinnalle suolaa ja sitruunapippuria.
6.Laita kala uuniin 200-225°C:seen .
7. Sekoita kerma, juustoraaste ja tillisilppu tahnaksi ja levitä se noin 15 minuutin kuluttua fileen pinnalle.
8. Kypsennä kalaa vielä noin 15-20 minuuttia tai kunnes on kypsä.
- Vinkki: Kirjolohi on edullista ostaa kokonaisena ja fileoida se itse. Päästä ja selkäruodosta saa vielä kalakeiton.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 338 kcal/annos
- Rasva 23.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
- Proteiini 28.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
- Sokerit 2.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 327.4 mg
- Kalsium 287.6 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 19.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
6 rklTilli, tuore
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
1/2 tlMustapippuri
-
900 gKirjolohi, meri, filee
-
1 rklRypsiöljy
-
200 gKesäkurpitsa, zucchini
-
280 gPurjosipuli
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola