Kohuke

4 annosta

Valmistusohje

500 g maitorahkaa

1-1,5 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

Omenahilloke:

4 hapanta omenaa

0,5 dl vettä

1 dl sokeria

1 tähtianis

1 tl kanelia

Päälle:

200 g tummaa suklaata

4 tl margariinia tai voita

Koristeeksi: pakastekuivattuja marjoja, raastettua valkosuklaata, pähkinärouhetta tms.

  1. Aloita valmistus vähintään päivää ennen, kun haluat tarjota kohukkeen. Aseta siivilä kulhon päälle ja vuoraa se auki leikatuilla suodatinpapereilla. Pane rahka siivilään, peitä tuorekelmulla ja nosta valumaan jääkaappiin yön yli.
  2. Voit valmistaa myös omenahillokkeen edellisenä päivänä. Kuori omenat ja kuutioi pieniksi paloiksi. Pane omenat pieneen kasariin ja lisää vesi. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella.
  3. Lisää sokeri, tähtianis ja kaneli. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista tähtianis.
  4. Seuraavana päivänä kumoa rahka siivilästä kulhoon. (Voit käyttää siitä valuneen nesteen esimerkiksi setsuuritaikinaan.) Sekoita rahkaan tomusokeri ja vaniljasokeri. Maista, ja lisää halutessasi sokeria.
  5. Annostele omenahilloketta annosmaljoihin. Lusikoi päälle rahkatäytettä. Tasoita rahkan pinta lämpimään veteen kastetulla lusikalla tai veitsellä.
  6. Sulata suklaa ja margariini mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä haaleaksi. Lusikoi suklaata rahkan päälle ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle haluamasi koriste ja nosta maljat jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
Hiilijalanjälki
1.16 kg CO2 ekv
  • Energia 583 kcal/annos
  • Rasva 19.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.6 g
  • Proteiini 14.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 81.9 g
  • Sokerit 79.8 g
  • Kuitu, kokonais- 8.3 g
  • Natrium 157.6 mg
  • Kalsium 188.1 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 25.3 mg

Testattu Marttakeittiössä