Kotoinen maksapatee
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/liha_lammaspatee_m_8_1980-1990_luku.jpg
Kotoinen maksapatee
-
Avainsanat:
- Joulu
- Liha
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
500 g jauhettua maksaa
2 sipulia
2 rkl voita tai margariinia
2 dl korppujauhoja
4 dl kuohukermaa
3 munaa
1/2 rkl suolaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl valkopippuria
1 tl meiramia
10 anjovisfileetä
(lientä)
1. Hienonna sipulit ja hauduta rasvassa.
2. Pane korppujauhot turpoamaan kermaan.
3. Vatkaa munat vaahdoksi.
4. Hienonna anjovisfileet.
5. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta seos.
6. Vuoraa noin 11/2 litran vetoinen vuoka leivinpaperilla tai ohuilla silavaviipaleilla. Kaada seos vuokaan, mutta jätä neljännes korkeudesta nousemisen varaa.
7. Peitä foliolla ja pane reunalliseen uunipannuun 175°C:seen uuniin.
8. Kaada pannulle vettä ja kypsennä pateeta noin kaksi tuntia.
5. Kumoa jäähtyneenä vuoasta.
Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 248 kcal/annos
- Rasva 17.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10 g
- Proteiini 14.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.2 g
- Sokerit 2.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 619.7 mg
- Kalsium 43.8 mg
- Rauta 14.1 mg
- C-vitamiini 10.8 mg
Pääraaka-aineet
-
500 gMaksa, sian
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 rklVoi
-
2 dlJauho, korppujauho
-
4 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 rklSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlValkopippuri
-
1/2 tspInkivääri, jauhettu
-
1 tspMeirami, kuivattu
-
10 kplAnjovis