Kreikkalainen salaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/kreikkasalaatti.jpg
Kreikkalainen salaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Salaatit
Valmistusohje
1 ruukku salaattia
3–4 tomaattia
½ kurkkua
1 paprika
1 pieni punasipuli
10 mustaa oliivia
150–200 g fetajuustoa
1 tl oreganoa
Kastike:
Simppeli salaatinkastike mieluusti oliiviöljyyn sekoitettuna
- Huuhtele ja suikaloi tai revi salaatti laakeaan astiaan.
- Huuhtele tomaatit, kurkku ja paprika ja kuori sipuli.
- Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi, sipuli ja paprika ohuiksi renkaiksi.
- Leikkaa kurkku sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi, samoin juusto, jos se ei ole valmiiksi paloina.
- Lado ainekset kerroksittain kulhoon salaatin päälle ja ripottele pinnalle kämmenellä hienonnettua oreganoa.
- Sekoita salaatinkastike ja kaada salaatin päälle tai tarjoa erikseen.
Vinkki! Miedompi salaatti syntyy, jos vaihdat fetakuutioiden tilalle kotijuustokuutiot.
Testattu Marttakeittiössä
0.95 kg CO2 ekv
- Energia 158 kcal/annos
- C-vitamiini 79.1 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 209 mg
- Natrium 699.5 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 5.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.7 g
- Proteiini 7.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
- Rasva 10.8 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
100 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
-
200 gKurkku
-
170 gPaprika, punainen
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
10 kplOliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
-
1 tlOregano, kuivattu
-
175 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
400 gTomaatti