Kansanedustajan krenikka

Krenikka on keskipohjalainen perinneleivonnainen, joka maistuu talkoo- ja pitopöydässä. Perinteinen krenikka jaetaan oikeankokoisiksi ja -muotoisiksi paloiksi krenikkaraudalla ja päälle painetaan muotilla kuvio.

15 annosta

Valmistusohje

7,5 dl maitoa tai kasvijuomaa
2,5 dl siirappia
3 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1 dl voisulaa tai rypsiöljyä
13 dl hiivaleipäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
Voiteluun siirappi-vesiseos: 0,5 dl siirappia ja 1,5 dl lämmintä vettä

  1. Mittaa suureen kulhoon kaikki muut aineet paitsi jauhot ja ruokasooda ja sekoita.
  2. Sekoita ruokasooda jauhoihin ja lisää jauhot nesteeseen haarukkavatkaimella tai vispilällä sekoittaen. Älä vatkaa pitkään.
  3. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Voitele krenikka paistamisen jälkeen siirappi-vesiseoksella.
  5. Anna jäähtyä ja leikkaa suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.

Voit halutessasi koristella palat esimerkiksi sokerivesikuorrutteella tai pikeerillä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 350 kcal/annos
  • Rasva 8.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 6.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 65.2 g
  • Sokerit 37.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 404.8 mg
  • Kalsium 32.7 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg