Kukkakaali-juustokeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

runsas 1 l kasvislientä
600 g kukkakaalia
2 sipulia
100 g kermajuustoa
2 rkl sinappia
mustapippuria
ranskankermaa
persiljaa

1. Paloittele kukkakaalit samankokoisiksi nupuiksi.
2. Silppua sipulit.
3. Keitä kasvikset kypsiksi kasvisliemessä. Ota muutama kukkakaalin nuppu koristeeksi. Soseuta muut liemeen
4. Raasta juusto ja lisää keittoon.
5. Mausta sinapilla ja murskatulla mustapippurilla.
6. Lisää kokonaiset kukkakaalin nuput. Kuumenna keitto, mutta älä keitä enää.
7. Koristele silputulla persiljalla.

Hiilijalanjälki
1.42 kg CO2 ekv
  • Energia 246 kcal/annos
  • C-vitamiini 97.5 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 289.2 mg
  • Natrium 1917.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15 g
  • Proteiini 10.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.2 g
  • Rasva 18.1 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus