Kukkakaali-parsakaalisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/tulikivi_martat-2022-print-23.jpg
Kukkakaali-parsakaalisalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Salaatit
Valmistusohje
1 kukkakaali
1 parsakaali
1 rs tummia viinirypäleitä
1 punasipuli
1 plo (375 g) kreikkalaista salaatinkastiketta
- Leikkaa kukka- ja parsakaalista kukinnot ja pilko ne murusiksi veitsellä.
- Huuhdo ja puolita viinirypäleet.
- Kuori ja puolita punasipuli, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita salaatin ainekset kulhossa ja lisää kreikkalaista salaatinkastiketta sopiva määrä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kermaviiliä, mausta se silloin mieleisellä tavalla.
- Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa.
- Tarjoa valmis kukkakaali-parsakaalisalaatti flatbreadin ja nyhtökanan kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.55 kg CO2 ekv
- Energia 272 kcal/annos
- Rasva 20.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 2.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.5 g
- Sokerit 16.6 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 325.7 mg
- Kalsium 41.7 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 67.2 mg
Pääraaka-aineet
-
375 gSalaatinkastike, ranskalainen
-
100 gPunasipulia
-
500 gViinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma
-
300 gParsakaali
-
1 kplKukkakaali