Kukkakaalipikkeli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_sailonta_pikkeli_vaaka_h.jpg
Kukkakaalipikkeli
Tämä pikkeli tuo ihanasti kukkakaalin maut esille. Nauti ruokien raikkaana lisukkeena.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Salaatit
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 kukkakaali (n. 300 g)
0,5 ruukkua persiljaa
4 valkosipulin kynttä
1 punainen chili (medium)
0,5 sitruunan kuori + mehu
1,5 tl merisuolaa
1,5 dl omenasiiderietikkaa
1,5 dl vettä
0,5 dl sokeria
1,5 rkl tuoretta minttua
- Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kukkakaali pienehköiksi paloiksi.
- Leikkaa valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi. Hienonna chili, persilja ja minttu. Sekoita yrttisilput keskenään.
- Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu.
- Lado puhtaaseen purkkiin kerroksittain kukkakaalin nuppuja, valkosipuliviipaleita, chiliä ja yrttisilppua.
- Kiehauta etikka, vesi, sitruunanmehu ja -kuori sekä sokeri ja merisuola. Kaada kuuma liemi purkkiin. Kierrä kansi kiinni ja jäähdytä.
- Kukkakaalipikkeli on valmista syötäväksi hetken jäähtyneenä. Maku tekeytyy vuorokaudessa vielä paremmaksi. Nauti erilaisten ruokien raikkaana lisäkkeenä.
Hiilijalanjälki
0.57 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 38 kcal/annos
- Rasva 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 1.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.5 g
- Sokerit 6.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 469.9 mg
- Kalsium 18.6 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 35.1 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
1.5 rklMinttu, tuore
-
42.5 gSokeri
-
150 gVesi, vesijohtovesi
-
150 rklOmenaviinietikka
-
1.5 tlMerisuola, jodioimaton
-
30 gSitruuna, raaka
-
20 gPaprika, tulinen chili, punainen
-
36 gValkosipuli
-
30 gPersilja
-
300 gKukkakaali