Kulitsa eli pääsiäispulla

20 annosta

Valmistusohje

3 dl maitoa
50 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 munaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta

Voiteluun: munaa
Pinnalle: mantelirouhetta tai -lastuja

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
2. Liuota siihen hiiva ja mausteet.
3. Vatkaa joukkoon kananmunat ja jauhoja, kunnes taikina tulee sakean vellimäiseksi.
4. Lisää jauhoja käsin tai koneella sekä pehmeä rasva.
5. Vaivaa joukkoon loput jauhot, kunnes taikina on kimmoisaa.
6 . Nosta taikinakulho leivinliinalla peiteltynä lämpimään paikkaan kohoamaan.
7. Vaivaa kohonneeseen taikinaan silputut rusinat ja mantelirouhe ja leivo siitä kaksi pyöreää limppua.
8. Kohota pääsiäispullat liinan alla hyvin ennen paistamista.
9. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta tai -lastuja.
10.Paista 180°C:ssa n. 40 min.

Tarjoa pääsiäispullaa kahvin kanssa sellaisenaan tai levitä viipaleille pashaa.
Voit maustaa kulitsataikinan myös sahramilla, jolloin kulitsoista tulee väriltään kauniin keltaisia.
Hienonna 1/2 g sahramia huolellisesti huhmaressa ja sekoita maitotilkkaan ennen taikinaan lisäämistä.

Hiilijalanjälki
0.13 kg CO2 ekv
  • Energia 249 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 45.3 mg
  • Natrium 135.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 9.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.5 g
  • Proteiini 6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
  • Rasva 12.5 g