Kuningatargalette
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/03/peruna_parsa_martat_kuningataegalette_h-683x1024-1-rotated.jpg
Kuningatargalette
Kuningatargaletessa mustikka ja vadelma muodostavat klassisen ja raikkaan makuparin. Galette on ranskalainen piirakka, joka muotoillaan suoraan pellille. Se saa rouhean ulkonäkönsä, kun reunat taitellaan rennosti keskelle.
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
Pohja
125 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
150 g ranskankermaa
Täyte
2 dl mustikoita
3 dl vadelmia
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl hillosokeria
2 rkl perunajauhoja
Voiteluun 1 kananmuna
- Tee pohja: Nypi kylmä voi sekä vehnä- ja ruisjauhot kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi, ohueksi levyksi (halkaisija 40 cm). Käytä hiukan jauhoja apuna, ettei taikina tartu leivinpaperiin. Siirrä taikinalevy leivinpaperin avulla uunipellille.
- Sekoita keskenään marjat, sitruunankuoriraaste, vaniljasokeri, hillosokeri ja perunajauhot. Levitä täyte taikinalevyn keskelle, jätä reunoista noin 4 cm ilman täytettä. Käännä reunat rennosti täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
Galette ei ole kovin makea. Jos kaipaat lisää makeutta, tarjoa leivonnaisen kanssa vaniljajäätelöä.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ravintosisältö
- Energia 368 kcal/annos
- C-vitamiini 18.1 mg
- Rauta 2.5 mg
- Kalsium 43.1 mg
- Natrium 112.9 mg
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Sokerit 11.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 46 g
- Proteiini 5.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12 g
- Rasva 18.9 g
Pääraaka-aineet
-
125 gVoi
-
227.5 gVehnäjauho, valkoinen
-
97.5 gJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
150 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
200 gMustikka, metsämustikka
-
300 gVadelma
-
2 tlVanilliinisokeri
-
4 rklSokeri
-
2 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys