Kurkku-omenamarmeladi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/kurkkumarmeladi.jpg
Kurkku-omenamarmeladi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
500 g kasvihuonekurkkuja
500 g omenoita tai raparperia
1 dl vettä
500 g hillosokeria
1 sitruunan mehu
1 rkl tuoretta minttua tai
1 tl kuivattua minttua
- Leikkaa kurkut kuorineen viipaleiksi.
- Poista halkaistuista omenista siemenkodat ja lohko. Jos käytät raparperia, leikkaa se viipaleiksi.
- Keitä kurkkuviipaleita ja omenalohkoja vähässä vedessä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Siivilöi liemi pois. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
- Sekoita soseen joukkoon kattilaan hillosokeri, sitruunamehu ja tuoreet hienonnetut mintunlehdet. Jos käytät kuivattua minttua, lisää se keittämisen jälkeen.
- Keitä marmeladia ilman kantta välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.
–
Halutessasi voit lisätä joukkoon aavistuksen vihreää karamelliväriä.
Anna marmeladin jäähtyä 15-20 minuuttia.
1.1 kg CO2 ekv
- Energia 580 kcal/annos
- Rasva 0.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 145.6 g
- Sokerit 138.6 g
- Kuitu, kokonais- 3.8 g
- Natrium 9.6 mg
- Kalsium 42.4 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 20.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklMinttu, tuore
-
1/2 dlSitruunamehu
-
500 gSokeri
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
500 gOmena, ulkomainen, kuorittu
-
500 gKurkku