Kurkku-omenamarmeladi

G
4 annosta

Valmistusohje

500 g kasvihuonekurkkuja
500 g omenoita tai raparperia
1 dl vettä
500 g hillosokeria
1 sitruunan mehu
1 rkl tuoretta minttua tai
1 tl kuivattua minttua

  1. Leikkaa kurkut kuorineen viipaleiksi.
  2. Poista halkaistuista omenista siemenkodat ja lohko. Jos käytät raparperia, leikkaa se viipaleiksi.
  3. Keitä kurkkuviipaleita ja omenalohkoja vähässä vedessä kannen alla noin 10 minuuttia.
  4. Siivilöi liemi pois. Soseuta monitoi­mikoneessa tai sauvasekoittimella.
  5. Sekoita soseen joukkoon kattilaan hillosokeri, sitruunamehu ja tuoreet hienonnetut mintunlehdet. Jos käytät kuivattua minttua, lisää se keittämisen jälkeen.
  6. Keitä marmeladia ilman kantta välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.

    Halutessasi voit lisätä joukkoon aavistuksen vihreää karamelliväriä.
    Anna marmeladin jäähtyä 15-20 minuuttia.
Hiilijalanjälki
1.1 kg CO2 ekv
  • Energia 580 kcal/annos
  • Rasva 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 145.6 g
  • Sokerit 138.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 9.6 mg
  • Kalsium 42.4 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 20.1 mg