Kurkku-sipulisäilyke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
Kurkku-sipulisäilyke
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
1 1/2 kg lava- tai avomaan kurkkua
1/2 kg sipuleita
1/2 kg sokeria
1/2 dl merisuolaa
1 rkl sinappijauhetta
3 1/2 – 4 dl etikkaa
- Sekoita sinappijauho sokerin ja suolan joukkoon isossa astiassa.
- Lisää etikka ja sekoittele silloin tällöin, että sokeri ja suola sulavat.
- Jos käytät avomaan kurkkuja, kuori ne, lavakurkkua ei tarvitse kuoria. Raasta kurkut ja sipuli karkeahkoksi raasteeksi ja lisää liemeen.
- Tölkitä puhtaisiin lasitölkkeihin.
–
Sopii erinomaisesti liha- ja laatikkoruokien piristeeksi ja salaatinkostukkeeksi.
1.73 kg CO2 ekv
- Energia 622 kcal/annos
- Rasva 0.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 3.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 148.9 g
- Sokerit 137.2 g
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Natrium 6015.3 mg
- Kalsium 146 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 42.8 mg
Pääraaka-aineet
-
3 3/4 dlVäkiviinaetikka
-
1 rklSinappi
-
1/2 dlSuola, pöytäsuola
-
500 gSipuli
-
1500 gKurkku
-
500 gSokeri