Kurpitsa-kaurasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_fazer_kaura_reseptikuvaukset_kurpitsa_kaurasalaatti_vaaka_h.jpg
Kurpitsa-kaurasalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Välipalat
Valmistusohje
1 myskikurpitsa
2 dl ruokakauraa
½ dl kuorittuja manteleita tai ¼ dl mantelirouhetta
2 omenaa (mielellään kotimaista)
1 pala (300 g) keräkaalia
1 salottisipuli
Kastike
4 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
2–4 rkl vettä
- Leikkaa kurpitsa renkaiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225 noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Keitä kaura pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta, huuhtele ja anna jäähtyä.
- Suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi. Kuori ja suikaloi sipuli.
- Sekoita tahiniin sitruunamehu, hunaja sekä sen verran vettä, että kastike on juoksevaa.
- Sekoita kauraan kaali- ja sipulisuikaleet ja lisää tahinikastike. Sekoita. Anna tekeytyä lopun valmistelun ajan.
- Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Varo polttamasta. Anna jäähtyä ja leikkaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
- Kuori ja paloittele omenat.
- Poista kurpitsarenkaista kuoret ja paloittele malto.
- Lisää salaattiin mantelit sekä omenan- ja kurpitsanpalat. Nosta jääkaappiin tekeytymään vielä tunniksi ennen tarjoamista.
Vinkki! Voit kokeilla salaattiin myös lehti- ja parsakaalia sekä porkkanaraastetta. Kesällä sipulinvarret tuovat hyvää makua ja yrteistä voit kokeilla lehtipersiljaa ja basilikaa.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä.
- Energia 280 kcal/annos
- Rasva 12.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 7.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50.1 g
- Sokerit 15.4 g
- Kuitu, kokonais- 7.3 g
- Natrium 9 mg
- Kalsium 116.6 mg
- Rauta 2.7 mg
- C-vitamiini 44.5 mg
Pääraaka-aineet
-
60 gVesi, vesijohtovesi
-
1 rklHunaja
-
30 gSitruunamehu
-
4 rklSeeds, sesame butter, tahini, from unroasted kernels (non-chemically removed seed coat)
-
30 gSalottisipulia
-
100 gValkokaali, keräkaali
-
2 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
3 rklManteli
-
0.85 cupBob Red Mill Kaura (Steel Cut)
-
450 gMyskikurpitsa, talvi