Kurpitsanlehtikastike

G
4 annosta

Valmistusohje

noin 1 kg kurpitsan tai lehtikaalin lehtiä
0,5 dl jauhettua maapähkinää
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1,5 tl currya
3 tomaattia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Pese, kuivaa ja suikaloi kurpitsan tai lehtikaalin lehdet. Kuumenna paistinpannu ja lisää maapähkinäjauhe pannulle. Paahda sekoitellen muutaman minuutin ajan, kunnes pähkinä on vaaleanruskeaa. Ota pähkinäjauhe pois pannulta.

Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja kuullota noin 5 minuuttia, Lisää curry ja anna hautua pari minuuttia.

Lisää kurpitsan tai lehtikaalin lehdet pannulle ja kypsennä muutaman minuutin ajan, kunnes lehdet alkavat mennä kasaan. Lisää pilkotut tomaatit ja sekoita. Vähennä lämpöä ja hauduta 5-8 minuuttia.

Lisää maapähkinäseos ja keitä pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa lämpimänä.

Hiilijalanjälki
0.58 kg CO2 ekv
  • Energia 188 kcal/annos
  • C-vitamiini 284 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 119.1 mg
  • Natrium 595.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.9 g
  • Sokerit 12.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.3 g
  • Proteiini 11.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 8.3 g