Kurpitsasosekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/10/kurpitsasosekeitto.jpg
Kurpitsasosekeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Syksy
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 kg myskikurpitsaa
2 sipulia
0,5 dl rypsiöljyä
2 tl curryjauhetta
1 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutioita
2 dl kuivattuja punaisia linssejä
2 dl kermaa (ruoka-/kaura-/kookos-)
Siemeniin:
ripaus suolaa
- Pese kurpitsa hyvin juuresharjalla. Kuori halutessasi.
- Halkaise kurpitsa pitkittäin puoliksi. Koverra siemenet rihmastoineen pois lusikalla ja siirrä ne sivuun. Kuutio kurpitsa ja sipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kattilaan paloiteltu kurpitsa, sipuli ja curryjauhe. Paista kasviksia 2–3 minuuttia. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
- Huuhtele linssit siivilässä haalealla vedellä ja lisää kattilaan. Keitä n. 10 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa siemenet: Huuhtele siemenet siivilässä ja kuivaa ne pyyhkeellä. Paahda pannulla rapeiksi. Mausta ripauksella suolaa.
- Kun kurpitsa on haarukalla kokeiltaessa pehmeää, lisää keittoon kerma ja soseuta keitto sileäksi.
- Tarjoa kurpisakeitto paahdettujen siementen kera.
Katso video
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.66 kg CO2 ekv
- Energia 232 kcal/annos
- C-vitamiini 36.1 mg
- Rauta 3.4 mg
- Kalsium 109.5 mg
- Natrium 671.3 mg
- Kuitu, kokonais- 5.3 g
- Sokerit 5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38.4 g
- Proteiini 8.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Rasva 8.2 g
Pääraaka-aineet
-
1000 g1 kg myskikurpitsaa
-
2 kplsipulia
-
3 rklrypsiöljyä
-
2 tlcurryjauhetta
-
1000 g1 l vettä
-
2 kplkasvisliemikuutiota
-
160 g2 dl kuivattuja punaisia linssejä
-
2 dlruokakermaa