Kurpitsasosekeitto

G
6 annosta

Valmistusohje

1 kg myskikurpitsaa
2 sipulia
0,5 dl rypsiöljyä
2 tl curryjauhetta
1 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutioita
2 dl kuivattuja punaisia linssejä
2 dl kermaa (ruoka-/kaura-/kookos-)
Siemeniin:
ripaus suolaa

  1. Pese kurpitsa hyvin juuresharjalla. Kuori halutessasi.
  2. Halkaise kurpitsa pitkittäin puoliksi. Koverra siemenet rihmastoineen pois lusikalla ja siirrä ne sivuun. Kuutio kurpitsa ja sipulit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kattilaan paloiteltu kurpitsa, sipuli ja curryjauhe. Paista kasviksia 2–3 minuuttia. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Huuhtele linssit siivilässä haalealla vedellä ja lisää kattilaan. Keitä n. 10 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa siemenet: Huuhtele siemenet siivilässä ja kuivaa ne pyyhkeellä. Paahda pannulla rapeiksi. Mausta ripauksella suolaa.
  6. Kun kurpitsa on haarukalla kokeiltaessa pehmeää, lisää keittoon kerma ja soseuta keitto sileäksi.
  7. Tarjoa kurpisakeitto paahdettujen siementen kera.

Katso video

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.66 kg CO2 ekv
  • Energia 232 kcal/annos
  • C-vitamiini 36.1 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • Kalsium 109.5 mg
  • Natrium 671.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.3 g
  • Sokerit 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.4 g
  • Proteiini 8.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 8.2 g