Kuumat vadelmat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kuumat-vadelmatK.jpg
Kuumat vadelmat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Marjat
Valmistusohje
4 dl vadelmia
¾ dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
kermavaahtoa
vohveleita
1. Sekoita vadelmat, sokeri ja sitruunanmehu kattilassa tai kulhossa.
2. Anna maustua noin 10 minuuttia.
3. Kuumenna miedolla lämmöllä liedellä tai mikrossa pienellä teholla.
4. Annostele vaniljajäätelöä kulhoihin.
5. Kaada kuumia vadelmia päälle.
6. Koristele annokset kermavaahdolla ja vohveleilla.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 37 kcal/annos
- Rasva 0.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
- Sokerit 7.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 0.4 mg
- Kalsium 11.6 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 12.8 mg
Pääraaka-aineet
-
1/20 dlSitruunamehu
-
3/4 dlTomusokeri
-
4 dlVadelma