Kuumat vadelmat

G
6 annosta

Valmistusohje

4 dl vadelmia
¾ dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Lisäksi:
vaniljajäätelöä
kermavaahtoa
vohveleita

1. Sekoita vadelmat, sokeri ja sitruunanmehu kattilassa tai kulhossa.
2. Anna maustua noin 10 minuuttia.
3. Kuumenna miedolla lämmöllä liedellä tai mikrossa pienellä teholla.
4. Annostele vaniljajäätelöä kulhoihin.
5. Kaada kuumia vadelmia päälle.
6. Koristele annokset kermavaahdolla ja vohveleilla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv
  • Energia 37 kcal/annos
  • Rasva 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
  • Sokerit 7.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 0.4 mg
  • Kalsium 11.6 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 12.8 mg