Kuusenkerkkäsiirappi

G
100 annosta

Valmistusohje

5–6 l kuusenkerkkiä
vettä
noin 1 kg sokeria
vettä

  1. Huuhtele kerkät ja pane ne kattilaan.
  2. Kaada kylmää vettä niin paljon, että kerkät juuri ja juuri peittyvät. Anna liota yön yli.
  3. Keitä kerkkiä liotusvedessään noin 2 tuntia.
  4. Siivilöi seos. Tässä vaiheessa nestettä tulisi olla 1 ½–2 litraa.
  5. Lisää sokeria noin 1/2 kg liemilitraa kohden. Keitä seosta pari tuntia. Hämmennä seosta silloin tällöin, ettei liemi pala pohjaan. Mitä pidempään keität, sitä paksumpaa siirappia saat.
  6. Voit maustaa valmiin siirapin esimerkiksi sitruunamehulla tai vaniljalla.
  7. Kaada kuuma siirappi kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje kannet.

    Valmis siirappi on punaruskeaa.
    Sitä voi tarjota kastikkeena esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa ja riistaruokien lisäkkeenä.
    Sillä voi maustaa myös rahka- ja kermajälkiruokia. Säilytä siirappi jääkaapissa.

Alla olevassa ainesosaluettelossa on laskennallisista syistä kuusenkerkkien tilalla nokkonen, koska ravintoarvolaskentaohjelma-Miils’llä ei ole käytettävissä kuusenkerkkien ravintoarvoja.

Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
  • Energia 50 kcal/annos
  • C-vitamiini 38.1 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 129.4 mg
  • Natrium 0.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 10.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.9 g
  • Proteiini 1.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.2 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus