Kuusenkerkkäsiirappi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/04/kuusenkerkkasiirappi_pysty-k-683x1024-1.jpg
Kuusenkerkkäsiirappi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kevät
- Maidoton
Valmistusohje
5–6 l kuusenkerkkiä
vettä
noin 1 kg sokeria
vettä
- Huuhtele kerkät ja pane ne kattilaan.
- Kaada kylmää vettä niin paljon, että kerkät juuri ja juuri peittyvät. Anna liota yön yli.
- Keitä kerkkiä liotusvedessään noin 2 tuntia.
- Siivilöi seos. Tässä vaiheessa nestettä tulisi olla 1 ½–2 litraa.
- Lisää sokeria noin 1/2 kg liemilitraa kohden. Keitä seosta pari tuntia. Hämmennä seosta silloin tällöin, ettei liemi pala pohjaan. Mitä pidempään keität, sitä paksumpaa siirappia saat.
- Voit maustaa valmiin siirapin esimerkiksi sitruunamehulla tai vaniljalla.
- Kaada kuuma siirappi kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje kannet.
–
Valmis siirappi on punaruskeaa.
Sitä voi tarjota kastikkeena esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa ja riistaruokien lisäkkeenä.
Sillä voi maustaa myös rahka- ja kermajälkiruokia. Säilytä siirappi jääkaapissa.
Alla olevassa ainesosaluettelossa on laskennallisista syistä kuusenkerkkien tilalla nokkonen, koska ravintoarvolaskentaohjelma-Miils’llä ei ole käytettävissä kuusenkerkkien ravintoarvoja.
0.09 kg CO2 ekv
- Energia 50 kcal/annos
- C-vitamiini 38.1 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 129.4 mg
- Natrium 0.2 mg
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Sokerit 10.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.9 g
- Proteiini 1.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.2 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
55 dlNokkonen
-
1000 gSokeri