Kylmä kasviskeitto – vihreä gazpacho
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kylm_kasviskeitto-1.jpg
Kylmä kasviskeitto – vihreä gazpacho
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Kesä
- Maidoton
Valmistusohje
2 dl silputtua basilikaa, persiljaa ja minttua
1 tl suolaa
1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 kurkkua
1 sipuli
2 viipaletta kuivaa paahtoleipää
2-3 rkl valkoviinietikkaa
n. 4 dl kylmää vettä
mustapippuria myllystä
Keiton voi valmistaa monitoimikoneella, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
- Soseuta yrtit, suola, kuoritut ja pilkotut valkosipulin kynnet ja öljy tahnaksi.
- Paloittele kurkut, sipuli sekä leivät ja lisää tahnaan yhdessä valkoviinietikan kanssa. Jatka soseuttamista, kunnes keitto on tasaista.
- Lisää lopuksi vettä makusi mukaan. Mausta pippurilla.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
- Vinkki: Keitosta saa gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta leipää.
Testattu Marttakeittiössä
0.67 kg CO2 ekv
- Energia 162 kcal/annos
- Rasva 11 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 2.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.9 g
- Sokerit 3.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 663.4 mg
- Kalsium 76.4 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 24.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlMustapippuri
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 1/2 rklViinietikka
-
2 keskikokoinen annos (30.0 g)Paahtoleipä, grahampaahtoleipä, vesi
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
800 gKurkku
-
3 rklRypsiöljy
-
4 gValkosipuli
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
6 rklPersilja
-
1 dlBasilika, tuore