Kylmä yrttikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/ruohosipulikastikenettiversio.jpg
Kylmä yrttikastike
Valmistusohje
2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sinappia
1 valkosipulin kynsi
0,5 tl pippurisekoitusta
ripaus suolaa
1 tl sokeria
½ dl ruohosipulia
½ dl tilliä
1. Sekoita ranskankerman tai kermaviilin joukkoon sitruunanmehu, mausteet ja hienonnetut tuoreet yrtit.
2. Anna maustua jääkaapissa hetki.
Tarjoa grillatun lihan tai kalan ja kasvisten kanssa.
Vinkki! Katso myös Tilli-kermaviilikastike ja Yrtinystävän dippikastike
Testattu Marttakeittiössä
0.18 kg CO2 ekv
- Energia 101 kcal/annos
- Rasva 8.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.3 g
- Sokerit 3.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 222.9 mg
- Kalsium 59.3 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 6.2 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
3 rklTilli, tuore
-
1/2 dlRuohosipuli
-
1 tlSokeri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlMustapippuri
-
3.5 gValkosipuli
-
1 rklSinappi
-
1/3 dlSitruunamehu
-
2 dlCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %