Kyssäkaalisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_2336.jpg
Kyssäkaalisalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Salaatit
Valmistusohje
1 kyssäkaali (n. 400 g)
1 valkosipulin kynsi
½-1 dl tuoreita yrttejä, kuten tilliä tai minttua
1 ½ dl paksua jogurttia (rasvaa 10 %)
1 rkl sitruunanmehua
1 tl dijonsinappia
½ tl suolaa
mustapippuria
1. Kuori ja raasta kyssäkaali.
2. Hienonna valkosipuli ja yrtit.
3. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja anna maustua kylmässä puolisen tuntia.
Vinkki: Kokeile joukkoon myös omenaraastetta.
0.45 kg CO2 ekv
- Energia 76 kcal/annos
- Rasva 4.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.6 g
- Sokerit 5.8 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 329.2 mg
- Kalsium 96 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 63.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlSinappi
-
1/6 dlSitruunamehu
-
1 1/2 dlJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
5 rklTilli, tuore
-
3.5 gValkosipuli
-
400 gKyssäkaali, kaalirapi