Leenan lakkapiirakka eli hillapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4295.jpg
Leenan lakkapiirakka eli hillapiirakka
-
Avainsanat:
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 muna
5 dl lakkoja eli hilloja
- Voitele pyöreä halkaisijaltaan 30 cm:n piirakkavuoka ja laita uuni lämpenemään 225°C:seen.
- Mittaa jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhoon.
- Paloittele sekaan kylmä rasva. Sekoita nopeasti murumaiseksi seokseksi.
- Ota muruista 2 dl toiseen astiaan.
- Riko muna juomalasiin ja vatkaa sekaisin ja lisää kulhoon jääneisiin muruihin.
- Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä marjat taikinan päälle.
- Ripottele toisessa kulhossa olevat murut marjojen päälle.
- Paista noin 30 minuuttia.
–
Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
Hiilijalanjälki
0.13 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 163 kcal/annos
- C-vitamiini 20.5 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 57.3 mg
- Natrium 105 mg
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Sokerit 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.9 g
- Proteiini 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
- Rasva 7.6 g
Pääraaka-aineet
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlSokeri
-
1 tlLeivinjauhe
-
100 gVoi
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
5 dlSuomuurain, lakka, hilla