Lakritsiset taatelipallot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/04/20e0b4de-dda7-4ac0-b9fe-4380ace47578.jpg
Lakritsiset taatelipallot
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Makea leivonta
Valmistusohje
15 kpl taateleita (tuoreita tai kuivattuja)
100 g kookoshiutaleita
100 g manteleita tai pähkinöitä
2 rkl kookosöljyä
4 rkl raakakaakaojauhetta tai tummaa kaakaojauhetta
1 tl kanelia
(1-2 rkl vettä)
Koristeluun:
3 rkl lakritsijauhetta
- Jos käytät kuivattuja taateleita, liota niitä kuumassa vedessä n. 15 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät.
- Mittaa kaikki aineet paitsi vesi monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta, kunnes taikina on tasaista, mutta ei täysin sileää. Lisää tarvittaessa vettä, että taikina pysyy puristettaessa kasassa.
- Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 10 minuuttia.
- Jaa taikina noin 15 palaksi. Pyöritä paloista käsin pieniä palloja. Viimeistele pallot pyörittämällä ne lakritsijauheessa.
- Anna pallojen kovettua jääkaapissa lautasella ja säilytä ne sitten jääkaapissa suljetussa rasiassa. Pallot säilyvät n. 2 viikkoa.
Vinkki!
Voit maustaa taikinan kanelin sijaan myös esimerkiksi inkiväärillä, chilillä tai appelsiininkuoriraasteella. Koristeluun voit käyttää myös kookoshiutaleita tai hienonnettuja pähkinöitä.
Tässä ohjeessa mantelit voivat olla kuorellisia tai kuorittuja, samoin vaihtoehtoiset pähkinät. Taatelien tilalla voi käyttää myös muita kuivattuja hedelmiä, esimerkiksi viikunoita tai aprikooseja. Jotta pallot olisivat ”oikeaa raakaruokaa”, tulisi kaakaojauheen olla raakakaakaojauhetta.
0.05 kg CO2 ekv
- Energia 122 kcal/annos
- C-vitamiini 0.4 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 27.9 mg
- Natrium 8.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Sokerit 4.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.9 g
- Proteiini 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Rasva 10 g
Pääraaka-aineet
-
15 kpltaatelia (kuivattua tai tuoretta)
-
100 gkookoshiutaleita
-
100 gmanteleita tai pähkinöitä
-
2 rklkookosöljyä
-
4 rklraakakaakaojauhetta tai tummaa kaakaojauhetta
-
1 tlkanelia
-
1 rklvettä (1-2 rkl)
-
10 glakritsijauhetta (3 rkl)