Lammaspaimenen paistos

Valmistusohje

1 kg perunamuusia
2 keltuaista

Kastike:
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g lampaanjauhelihaa
2 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
1 rkl tuoretta, hienonnettua rosmariinia
2 tl worcestershire-kastiketta
1 lihaliemikuutio
4 dl vettä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Pinnalle:
1 dl raastettua parmesaania

  1. Sekoita keltuaiset perunamuusin joukkoon.
  2. Valmista kastike. Kuori ja raasta porkkanat.
  3. Kuori ja silppua sipulit.
  4. Paista jauheliha öljyssä pannulla.
  5. Laske lämpöä ja lisää joukkoon porkkana ja sipulit. Paista pari minuuttia.
  6. Lisää tomaattipyree, mausteet, liemikuutio ja vesi. Anna porista pari minuuttia.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lusikoi päälle perunamuusi.
  9. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  10. Paista 225°C:sen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä.