Lammaspaimenen paistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/lammaspaimenenpaistos_MARTAT_PERUNA_H.jpg
Lammaspaimenen paistos
-
Avainsanat:
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kg perunamuusia
2 keltuaista
Kastike:
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g lampaanjauhelihaa
2 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
1 rkl tuoretta, hienonnettua rosmariinia
2 tl worcestershire-kastiketta
1 lihaliemikuutio
4 dl vettä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Pinnalle:
1 dl raastettua parmesaania
- Sekoita keltuaiset perunamuusin joukkoon.
- Valmista kastike. Kuori ja raasta porkkanat.
- Kuori ja silppua sipulit.
- Paista jauheliha öljyssä pannulla.
- Laske lämpöä ja lisää joukkoon porkkana ja sipulit. Paista pari minuuttia.
- Lisää tomaattipyree, mausteet, liemikuutio ja vesi. Anna porista pari minuuttia.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lusikoi päälle perunamuusi.
- Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista 225°C:sen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniisti väriä.