Lämmin hävikkisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/marttaliitto_lammin_havikkisalaatti_h-rotated.jpg
Lämmin hävikkisalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Salaatit
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kesäkurpitsa
1 fenkoli
1 sipuli
250 g vihreitä papuja (pakaste käy)
2 tomaattia
2 rkl tuoretta tilliä
1 prk kalasäilykettä (esim. suomalaista luonnonkalaa savustettuna n. 120 g)
Kastike
½ sitruunanmehu
2 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuri
- Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen.
- Kuori ja pilko kasvikset ja laita laakeaan uunivuokaan.
- Sekoita kastikeainekset ja kaada kastike kasvisten päälle.
- Laita päälle tilli ja kalasäilyke öljyineen. Voit laittaa kalasäilykkeen salaattiin myös kypsennyksen jälkeen.
- Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä!
Hiilijalanjälki
0.72 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 241 kcal/annos
- C-vitamiini 31.9 mg
- Rauta 1.6 mg
- Kalsium 67.1 mg
- Natrium 512.8 mg
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Sokerit 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11 g
- Proteiini 7.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Rasva 19.8 g
Pääraaka-aineet
-
1 keskikokoinenKesäkurpitsa
-
1 kplFenkoli
-
1 kplSipuli
-
250 gVihreitä papuja (pakaste)
-
2 kplTomaatti
-
2 rklTuoretta tilliä
-
120 gKalasäilyke (esim. leppäsavu)
-
4 rklRypsiöljyä
-
0.5 kplSitruuna
-
2 rklOmenaviinietikka
-
0.5 tlSuola
-
0.25 tlMustapippuri