Lämmin lohi-fetasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/10/lamminlohisalaatti-1.jpg
Lämmin lohi-fetasalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Juhannus
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Salaatit
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
n. 600-700 g ruodotonta kirjolohi- tai lohifileetä
1 tl suolaa
2 fenkolia
3 omenaa
3 dl pähkinäsekoitusta
3 rkl öljyä
½ tl chilirouhetta
mustapippuria myllystä
150 g fetaa
½ sitruunan mehu
n. 100g babypinaattia
1 dl silputtua persiljaa
Lisäksi leipää
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pyyhi kala ja aseta pellille. Mausta suolalla.
- Huuhtele ja suikaloi fenkolit sekä omenat ja lisää pellille lohen ympärille.
- Rouhi pähkinät terävällä veitsellä.
- Lisää kasvisten päälle pähkinät, öljy sekä chilirouhe ja kääntele siten, että öljyä sekoittuu omenoiden ja fenkolien joukkoon. Rouhi vielä mustapippuria koko pellin päälle.
- Paista 200 asteessa 25 minuuttia, nosta pelti uunista ja murusta kasvisten päälle feta.
- Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.
- Mausta sitruunan mehulla ja levitä päälle vielä babypinaatti ja silputtu persilja.
- Tarjoile leivän kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Hiilijalanjälki
2.4 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 573 kcal/annos
- C-vitamiini 42.3 mg
- Rauta 2.9 mg
- Kalsium 386 mg
- Natrium 724.4 mg
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Sokerit 9.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.9 g
- Proteiini 29 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
- Rasva 44.5 g
Pääraaka-aineet
-
700 gKirjolohifilee
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 sipuliFenkoli
-
3 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
190 gPähkinä, hasselpähkinä
-
3 rklRypsiöljy
-
150 gJuusto, feta
-
0.5 kplSitruuna, kuorittu
-
100 gPinaatti
-
50 gPersilja