Lämmin parsa-perunasalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

1 pkt kiinteää tofua (marinoitua tai savustettua)
n. 800 g varhaisperunaa
0,5 tl suolaa
1 nippu vihreää parsaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
n. 100 g pinaatin tai rucolan lehtiä
1 dl hienoksi silputtua persiljaa

Kastike
0,75dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 rkl kokojyväsinappia
2 rkl hunajaa (tai 2tl sokeria)
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

  1. Leikkaa tofu noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet talouspaperien väliin kuivumaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Pese, kuivaa ja puolita perunat. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille, ripottele hiukan suolaa päälle ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  4. Kuutioi tofusiivut ja lisää ne perunoiden sekaan. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
  5. Napsauta parsoista kuiva tyvi pois. Leikkaa varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja lisää pellille. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Ota pelti uunista, kun perunat ja tofut ovat saaneet kauniin ruskean värin. Anna jäähtyä hieman.
  6. Leikkaa kirsikkatomaateista lohkoja. Huuhtele ja kuivaa pinaatti tai rucola. Sekoita kastikkeen ainekset.
  7. Laita kaikki ainekset kulhoon, valuta kastike päälle ja kääntele varovasti, niin että kastike levittyy tasaisesti ympäri salaattia.

Vinkki! Voit kokeilla tofun tilalla myös kaurapalaa tai isoja valkoisia papuja. Toimi kaurapalan kanssa samoin kuin tofun. Lisää kypsät, huuhdellut pavut kulhoon yhtä aikaa tomaattien ja pinaatin kanssa.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv
  • Energia 431 kcal/annos
  • C-vitamiini 71.7 mg
  • Rauta 7 mg
  • Kalsium 327.3 mg
  • Natrium 1279.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.2 g
  • Sokerit 9.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 47.2 g
  • Proteiini 12.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Rasva 21.8 g