Lämmin pikkujoulusalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
200 g ruusukaalia
6 porkkanaa (myös keltaisia ja violetteja)
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
ripaus suolaa
1 pss salaattisekoitusta
1 dl kuivattuja karpaloita
1-2 dl pekaanipähkinöitä
vaaleaa balsamicokastiketta
1.Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.Kuori ja pilko porkkanat. Halkaise ruusukaalit.
3.Laita porkkanat ja ruusukaalit kulhoon ja lisää joukkoon hunaja, öljy ja suola.
4.Sekoita ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
5.Paahda kasviksia uunissa noin 25 minuuttia.
6.Asettele salaattisekoitus tai salaatinlehdet tarjoiluvadille.
7.Laita salaatin päälle paahdetut porkkanat ja ruusukaalit.
8.Ripottele päälle kuivattuja karpaloita sekä pekaanipähkinöitä.
9.Valuta salaatin päälle kastikkeeksi vaaleaa balsamicoa. Tarjoile heti.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 265 kcal/annos
- Rasva 17.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 3.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 31.7 g
- Sokerit 19.3 g
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Natrium 123.5 mg
- Kalsium 68.4 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 53 mg
Pääraaka-aineet
-
1 gSuola, pöytäsuola
-
1 rklBalsamiviinietikka
-
75 gPähkinä, pekaanipähkinä
-
60 gKarpalot, kuivatut, makeutettu
-
180 gSalaatti, vihreä
-
1 rklHunaja
-
1 rklOliiviöljy
-
6 kplPorkkana
-
200 gRuusukaali