Lampaankääpäpihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/10/martat_lampaankaapapihvit_vaaka_h.jpg
Lampaankääpäpihvit
Valmistusohje
4–8 lampaankääpää
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Paistamiseen:
2 rkl rypsiöljyä tai voita
- Puhdista lampaankäävät ja poista mahdolliset jalat, mutta jätä sienet muuten kokonaisiksi.
- Riko munat kulhoon.
- Sekoita toisessa kulhossa korppujauhot, suola ja mustapippuri.
- Kasta sienet ensin kananmunassa ja kierittele sen jälkeen korppujauhoseoksessa.
- Kuumenna rasva pannulla ja paista sienipihvit molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia per puoli.
Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 222 kcal/annos
- Rasva 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 23.1 g
- Sokerit 4.1 g
- Kuitu, kokonais- 4.1 g
- Natrium 437.5 mg
- Kalsium 22.4 mg
- Rauta 5.4 mg
- C-vitamiini 7.1 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
2 rklRypsiöljy
-
0.5 tlMustapippuri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.84 cupJauho, korppujauho
-
2 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
570 gSieni tatti, hapero