Lampaankääpäpihvit

4 annosta

Valmistusohje

4–8 lampaankääpää
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Paistamiseen:
2 rkl rypsiöljyä tai voita

  1. Puhdista lampaankäävät ja poista mahdolliset jalat, mutta jätä sienet muuten kokonaisiksi. 
  2. Riko munat kulhoon. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa korppujauhot, suola ja mustapippuri. 
  4. Kasta sienet ensin kananmunassa ja kierittele sen jälkeen korppujauhoseoksessa. 
  5. Kuumenna rasva pannulla ja paista sienipihvit molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia per puoli. 

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 222 kcal/annos
  • Rasva 9.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 23.1 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Kuitu, kokonais- 4.1 g
  • Natrium 437.5 mg
  • Kalsium 22.4 mg
  • Rauta 5.4 mg
  • C-vitamiini 7.1 mg

Testattu Marttakeittiössä