Lampaankyljyksiä ja fetakastiketta

G
8 annosta

Valmistusohje

8 lampaankyljystä
voita tai margariinia
suolaa, mustapippuria
yrttimaustetta, esim. rosmariinia
1 dl laimennettua sitruunamehua tai valkoviiniä
1-2 dl kermaa
1 rkl soijakastiketta
100 g fetajuustoa

  1. Kuumenna rasva ja ruskista kyljykset molemmin puolin.
  2. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja jotain yrttimaustetta.
  3. Pidä kyljykset lämpiminä esimerkiksi foliolla peitetyssä vuoassa.
  4. Kaada paistinpannuun sitruunamehu/viini ja kerma ja sekoita hyvin kyljyksistä irronneen nesteen joukkoon.
  5. Lisää soijakastike, pippuria ja murennettu fetajuusto. Anna kastikkeen kiehua jonkin aikaa.
  6. Maista ja mausta mieleiseksi.
  7. Kaada kastike kyljysten päälle ja tarjoa uuniperunoiden kera. 

    Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
1.63 kg CO2 ekv
  • Energia 316 kcal/annos
  • Rasva 22.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
  • Proteiini 25.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.9 g
  • Sokerit 0.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Natrium 1098.9 mg
  • Kalsium 81.9 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • C-vitamiini 0.4 mg