Lampaankyljyksiä ja fetakastiketta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/lampaankyljykset_lammas.jpg
Lampaankyljyksiä ja fetakastiketta
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Pääsiäinen
Valmistusohje
8 lampaankyljystä
voita tai margariinia
suolaa, mustapippuria
yrttimaustetta, esim. rosmariinia
1 dl laimennettua sitruunamehua tai valkoviiniä
1-2 dl kermaa
1 rkl soijakastiketta
100 g fetajuustoa
- Kuumenna rasva ja ruskista kyljykset molemmin puolin.
- Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja jotain yrttimaustetta.
- Pidä kyljykset lämpiminä esimerkiksi foliolla peitetyssä vuoassa.
- Kaada paistinpannuun sitruunamehu/viini ja kerma ja sekoita hyvin kyljyksistä irronneen nesteen joukkoon.
- Lisää soijakastike, pippuria ja murennettu fetajuusto. Anna kastikkeen kiehua jonkin aikaa.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
- Kaada kastike kyljysten päälle ja tarjoa uuniperunoiden kera.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
1.63 kg CO2 ekv
- Energia 316 kcal/annos
- Rasva 22.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
- Proteiini 25.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 0.9 g
- Sokerit 0.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 1098.9 mg
- Kalsium 81.9 mg
- Rauta 3.2 mg
- C-vitamiini 0.4 mg
Pääraaka-aineet
-
8 keskikokoinen annos (100.0 g)Lammaspaisti
-
100 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
1 rklMaustekastike, soijakastike
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
-
1 dlValkoviini, kuiva
-
2 tlRosmariini, kuivattu
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklVoi