Lampaanlihamureke Swazimaan tapaan
-
Avainsanat:
- Liha
- Pääsiäinen
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kg lampaanjauhelihaa
1–2 viipaletta vaaleaa leipää
2 dl maitoa tai ruokakermaa
100 g margariinia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl currya
0,5 tl jauhettua kurkumaa
0,5 tl mustapippuria
2 munaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 rkl maapähkinää jauhettuna
0,5 tl kuminaa
1. Laita leipäviipaleet kulhoon ja kaada maito (tai ruokakerma) joukkoon.
2. Sulata margariini paistinpannulla, lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja sipuli ja paista noin 2 minuuttia.
3. Lisää curry, kurkuma ja mustapippuri.
4. Sekoita jauheliha maito-leipäseokseen.
5. Lisää joukkoon sipuliseos, munat, sitruunamehu, suola ja maapähkinäjauhe ja sekoita.
6. Voitele uunivuoka hyvin ja sirottele kuminat vuoan pohjalle.
7. Laita lihamurekemassa vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes lihamureke on kypsä.
- Energia 404 kcal/annos
- C-vitamiini 1.4 mg
- Rauta 3.1 mg
- Kalsium 58.4 mg
- Natrium 476.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Sokerit 1.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.6 g
- Proteiini 25.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.8 g
- Rasva 31.1 g
Pääraaka-aineet
-
1000 glampaanjauhelihaa (1 kg)
-
60 gvaaleaa leipää (2 viipaletta)
-
200 gmaitoa tai ruokakermaa (2 dl)
-
100 gmargariinia
-
1 kplsipuli
-
0.25 kplvalkosipulia (2 kynttä)
-
0.5 tlcurrya
-
0.5 tlkurkumaa
-
0.5 tlmustapippuria
-
2 kplkananmunaa
-
15 gsitruunamehua (1 rkl)
-
1 tlsuolaa
-
1 rklmaapähkinöitä jauhettuna
-
0.5 tlkuminaa