Lämpimät voileivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/01/1D2A8235-1.jpg
Lämpimät voileivät
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Liha
- Välipalat
Valmistusohje
4 viipaletta isoa paahtoleipää (graham tai monivilja)
2 rkl levitettä
2 rkl sinappia
1-2 tomaattia
4–8 viipaletta palvikinkkua
2 munanvalkuaista
150 g juustoraastetta esim. emmental
1.Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2.Voitele leivät levitteellä ja sinapilla.
3.Nosta leivät leivinpaperille pellille.
4.Viipaloi tomaatit.
5.Laita leiville palvikinkkua ja tomaattiviipaleita.
6.Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon raastettu juusto (3–4 dl). Päällystä leivät seoksella.
7.Paista leipiä uunin keski-/yläosassa 225 asteessa 8-10 minuuttia tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 291 kcal/annos
- C-vitamiini 5.3 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 309.6 mg
- Natrium 752.7 mg
- Kuitu, kokonais- 5.3 g
- Sokerit 4.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.7 g
- Proteiini 19.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
- Rasva 17.3 g
Pääraaka-aineet
-
4 viipaleLeipä, täysjyvä
-
2 rklMargariini 40%, lätta
-
2 rklSinappi
-
2 kplTomaatti
-
100 gKokolihaleikkele, saunapalvikinkku, rasvaa 6 %
-
2 kplKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
-
150 gJuusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka