Lanttu-juustoruukku
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kg lanttuja
150 g juustoraastetta
60 g sinihomejuustoa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
4 dl ruokakermaa
pinnalle: noin 1 dl juustoraastetta
1. Kuori lantut ja leikkaa ohuiksi, 2-3 mm:n viipaleiksi.
2. Hienonna sinihomejuusto tai käytä valmiiksi murennettua sinihomejuustoa.
3. Lado lantut voideltuun korkeaan (noin 10 cm) kannelliseen uunivuokaan kerroksittain juustoraasteen, sinihomejuuston ja mausteiden kanssa. Juustoa tulee kolmeen kerrokseen ja lanttuja neljään. Ruukun pohjalle ja päälle tulee lanttukerros.
4. Kaada vuokaan ruokakerma.
5. Kypsennä 175°C:sen uunin alatasolla kannen alla runsas tunti.
6. Ota kansi pois päältä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
7. Kypsennä edelleen noin tunti ilman kantta.
Anna vetäytyä hetken kannen alla ennen tarjoilua.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 288 kcal/annos
- C-vitamiini 67.3 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 408 mg
- Natrium 603.1 mg
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Sokerit 7.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
- Proteiini 13.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.7 g
- Rasva 21.5 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gLanttu
-
150 gJuusto, kova pienikoloinen juusto, rasvaa 24-27 %, edam
-
60 gJuusto, sinihomejuusto, rasvaa 27-30 %, aura/danazole, keskiarvo
-
3/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlMausteet, timjami, kuivattu
-
1 tlRosmariini, kuivattu
-
4 dlRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
-
40 gJuusto, kova pienikoloinen juusto, rasvaa 24-27 %, edam