Lanttu-kikhernecurry
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kevät
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Talvi
Valmistusohje
300 g lanttua
2 rkl öljyä
1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1,5 rkl currya
1 sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
n. 150 g kypsiä kiherneitä
½ punainen chili/ ½ tl chilijauhetta
70 g tomaattipyreetä
400 ml kookosmaitoa
1 tl suolaa ja rouhittua mustapippuria
1. Kuori ja paloittele lanttu.
2. Esikeitä lanttukuutioita suolavedessä noin 20 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
4. Kuumenna öljy ja lisää joukkoon juustokumina, curry, sipuli ja valkosipuli. Kuullota n. 5 minuuttia.
5. Lisää huuhdellut kikherneet, lanttulohkot, hienonnettu chili, tomaattipyree ja kookosmaito.
6. Kiehauta ja säädä sen jälkeen lieden lämpötila pienimmälle mahdollisille. Anna curryn tekeytyä kannen alla 20–30 minuuttia.
7. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile esim. ohran, kurkkuraidan ja naanleivän seurana.
- Energia 369 kcal/annos
- Rasva 29.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 19.3 g
- Proteiini 7.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.1 g
- Sokerit 8.4 g
- Kuitu, kokonais- 10.1 g
- Natrium 638.9 mg
- Kalsium 99 mg
- Rauta 6.4 mg
- C-vitamiini 45 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 kplChili, vihreä, tuore
-
300 gLanttu
-
7 gValkosipuli
-
150 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
70 gTomaattisose, tomaattipyree
-
4 dlKookosmaito
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlMustapippuri
-
1 tbsp, wholeKuminan siemenet
-
2 rklRypsiöljy
-
1 1/2 rklMausteet, currya
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli