Lanttukardemummapata

4 annosta

Valmistusohje

n. 700g lanttua karkeaksi raastettuna
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 dl rusinoita
4 dl vettä
Pinnalle
50 g margariinia
 

  1. Laita kaikki ainekset pataan tai kannelliseen uunivuokaan ja sekoita.
  2. Pane pinnalle muutama rasvanokare ja kypsennä leivinuunin jälkilämmössä 3–4 tuntia.
  3. Sekoita pataa kypsymisen aikana 2–3 kertaa.

Vinkki! Ruoka onnistuu hyvin myös 150-asteisessa sähköuunissa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.6 kg CO2 ekv
  • Energia 264 kcal/annos
  • Rasva 11.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.6 g
  • Sokerit 16.5 g
  • Kuitu, kokonais- 7 g
  • Natrium 1041.5 mg
  • Kalsium 88.7 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 70.1 mg