Lanttukardemummapata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/03/lanttukardemummapata_pieni.jpg
Lanttukardemummapata
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kevät
- Maidoton
- Pääsiäinen
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
n. 700g lanttua karkeaksi raastettuna
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 dl rusinoita
4 dl vettä
Pinnalle
50 g margariinia
- Laita kaikki ainekset pataan tai kannelliseen uunivuokaan ja sekoita.
- Pane pinnalle muutama rasvanokare ja kypsennä leivinuunin jälkilämmössä 3–4 tuntia.
- Sekoita pataa kypsymisen aikana 2–3 kertaa.
Vinkki! Ruoka onnistuu hyvin myös 150-asteisessa sähköuunissa.
Testattu Marttakeittiössä
0.6 kg CO2 ekv
- Energia 264 kcal/annos
- Rasva 11.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
- Proteiini 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.6 g
- Sokerit 16.5 g
- Kuitu, kokonais- 7 g
- Natrium 1041.5 mg
- Kalsium 88.7 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 70.1 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
400 gVesi, vesijohtovesi
-
7 rklRusina
-
10 gKardemumma
-
10 gSuola, pöytäsuola
-
7 rklOhrasuurimo
-
700 gLanttu