Lantturieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/07/Martat_lantturieskat_vaaka_H.jpg
Lantturieskat
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
3,5 dl neljän viljan hiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
2 dl hienoa lantturaastetta (n. 100 g)
0,5 dl öljyä
2,5 dl vettä
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos teet rieskoja alle 1-vuotiaalle, jätä suola ohjeesta pois.
2. Lisää joukkoon lantturaaste, vesi ja öljy.
3. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille uunipellille keoiksi. Taputa keot jauhotetulla kädellä rieskoiksi.
4. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia.
Vinkki! Kokeile tehdä rieskat palsternakasta tai porkkanasta.
Lantturieskojen päälle sopii maukas hernelevite.
- Energia 103 kcal/annos
- C-vitamiini 3.3 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 102 mg
- Natrium 244.9 mg
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Sokerit 0.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.7 g
- Proteiini 2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 4.6 g
Pääraaka-aineet
-
122.5 gneljän viljan hiutaleita
-
97.5 gvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
0.75 tlsuolaa
-
100 ghienoa lantturaastetta
-
50 grypsiöljyä
-
250 gvettä