Lanttusipsit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/lanttusipsit.jpg
Lanttusipsit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
1 lanttu tai 4-5 naurista
1-2 rkl rypsiöljyä
suolaa
noin 2 tl Provencen yrttisekoitusta
2-3 rkl pellavan- tai seesaminsiemeniä
noin 2 dl juustoraastetta
1. Lohko ja kuori juurekset ja leikkaa ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Levitä viipaleet uunipannulle leivinpaperin päälle.
3. Voitele viipaleiden pinta kevyesti öljyllä.
4. Ripottele päälle hivenen suolaa ja yrttisekoitusta sekä pellavan- tai seesaminsiemeniä.
5. Kypsennä viipaleita 200°C:sen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
6. Ripottele päälle juustoraastetta ja jatka kypsennystä uunin ylätasolla noin 10-15 minuuttia.
Vinkki: Juuresviipaleet maistuvat hyviltä myös kylminä.
Testattu Marttakeittiössä
0.47 kg CO2 ekv
- Energia 178 kcal/annos
- Rasva 14.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
- Proteiini 7.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.6 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Natrium 646.9 mg
- Kalsium 270.1 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 29.9 mg
Pääraaka-aineet
-
80 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
2 1/2 rklSeesaminsiemen, kuorineen
-
2 tlOregano, kuivattu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 rklRypsiöljy
-
300 gLanttu