Lasimestarin silli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/lasimestarinsilli_vaaka.jpg
Lasimestarin silli
Perinteinen lasimestarin silli kuuluu monen joulupöytään. Anna sillin maustua jääkaapissa muutama päivä ennen tarjoilua.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Perinneherkut
Valmistusohje
2-3 silliä tai
4-6 sillifilettä
1 3/4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
11/2 dl sokeria
1-2 porkkanaa
1 iso punasipuli
2 tl kokonaisia valkopippureita
3 laakerinlehteä
2 tl sinapinsiemeniä
- Puhdista sillit.
- Huuhdo kalat kylmässä vedessä ja liota sen jälkeen muutaman tunnin ajan kylmässä vedessä. Liotusaika riippuu kalojen suolaisuudesta.
- Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Jäähdytä liemi.
- Valuta sillit ja viipaloi parin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi selkäruotoineen. Jos käytät valmiita fileitä, viipaloi ne.
- Viipaloi porkkanat ja punasipuli.
- Lado lasipurkkiin kerroksittain sillipalat, viipaloitu porkkana ja sipuli sekä mausteet.
- Kaada päälle kylmä liemi Valmista, että liemi peittää kaikki ainekset. Ellei liemi riitä, keitä sitä lisää.
- Anna maustua viileässä 2-3 päivää ennen tarjoamista.
Testattu Marttakeittiössä
0.17 kg CO2 ekv
- Energia 69 kcal/annos
- Rasva 3.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 2.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
- Sokerit 5.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 993.3 mg
- Kalsium 19.7 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 0.8 mg
Pääraaka-aineet
-
3 gLaakerinlehti
-
1 tlValkopippuri
-
1 iso annos (100.0 g)Sipuli
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 1/2 dlSokeri
-
1 dlVäkiviinaetikka
-
1 3/4 dlVesi, vesijohtovesi
-
500 gSilli, tynnyriin suolattu