Lasimestarin silli

Perinteinen lasimestarin silli kuuluu monen joulupöytään. Anna sillin maustua jääkaapissa muutama päivä ennen tarjoilua.

G
25 annosta

Valmistusohje

2-3 silliä tai
4-6 sillifilettä
1 3/4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
11/2 dl sokeria
1-2 porkkanaa
1 iso punasipuli
2 tl kokonaisia valkopippureita
3 laakerinlehteä
2 tl sinapinsiemeniä

  1. Puhdista sillit.
  2. Huuhdo kalat kylmässä vedessä ja liota sen jälkeen muutaman tunnin ajan kylmässä vedessä. Liotusaika riippuu kalojen suolaisuudesta.
  3. Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Jäähdytä liemi.
  4. Valuta sillit ja viipaloi parin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi selkäruotoineen. Jos käytät valmiita fileitä, viipaloi ne.
  5. Viipaloi porkkanat ja punasipuli.
  6. Lado lasipurkkiin kerroksittain sillipalat, viipaloitu porkkana ja sipuli sekä mausteet.
  7. Kaada päälle kylmä liemi Valmista, että liemi peittää kaikki ainekset. Ellei liemi riitä, keitä sitä lisää.
  8. Anna maustua viileässä 2-3 päivää ennen tarjoamista.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.17 kg CO2 ekv
  • Energia 69 kcal/annos
  • Rasva 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
  • Sokerit 5.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 993.3 mg
  • Kalsium 19.7 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg