Lehtikaali-palsternakkasalaatti

4 annosta

Valmistusohje

2 palsternakkaa

400 g lehtikaalia

n. 1 tl suolaa

2 rkl rypsiöljyä

1 dl saksanpähkinöitä

Krutongit:

2 viipaletta setsuuria tai muuta makeahkoa leipää

1 rkl rypsiöljyä

0,5 tl suolaa

Hunaja-sinappikastike:

2 rkl omenaviinietikkaa

1 rkl kokojyväsinappia (esim. Dijon)

1 rkl juoksevaa hunajaa

6 rkl rypsiöljyä

suolaa ja mustapippuria

  1. Kuori palsternakat. Halkaise ne pitkittäin ja viipaloi noin puolen sentin paksuisiksi puolikiekoiksi. Pirskottele pinnalle n. 1 rkl rypsiöljyä ja ripottele hieman suolaa. Levitä palat leivinpaperille uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes palat ovat kypsiä.
  2. Käsittele sillä välin lehtikaali. Pese lehdet ja ravistele liika vesi pois. Irrota paksut lehtiruodit. Revi lehdet kulhoon ja lisää 1 rkl rypsiöljyä sekä 0,5 tl suolaa. Hiero öljy ja suola lehtiin, jolloin ne pehmenevät.
  3. Paloittele saksanpähkinät noin neljään osaan.
  4. Valmista krutongit. Leikkaa leipäviipaleet n. 2 cm x 2 cm paloiksi. Pirskottele niiden pintaan 1 rkl rypsiöljyä ja ripottele hieman suolaa. Levitä leipäpalat leivinpaperille uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes palat ovat hieman paahtuneet.
  5. Valmista kastike. Yhdistä kaikki ainekset kannellisessa purkissa ja ravista voimakkaasti. Maista ja lisää halutessasi suolaa ja/tai mustapippuria.
  6. Kokoa salaatti. Yhdistä kulhossa lehtikaali, palsternakka ja krutongit. Kaada joukkoon kastike ja sekoita hyvin. Levitä salaatti tarjoiluvadille ja ripottele päälle saksanpähkinät.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.57 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 542 kcal/annos
  • Rasva 41.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Proteiini 8.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 32.3 g
  • Sokerit 15.1 g
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Natrium 1184.8 mg
  • Kalsium 108.7 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 120.9 mg

Testattu Marttakeittiössä