Lehtikaali-palsternakkasalaatti

4 annosta

Valmistusohje

2 palsternakkaa

400 g lehtikaalia

n. 1 tl suolaa

2 rkl rypsiöljyä

1 dl saksanpähkinöitä

Krutongit:

2 viipaletta setsuuria tai muuta makeahkoa leipää

1 rkl rypsiöljyä

0,5 tl suolaa

Hunaja-sinappikastike:

2 rkl omenaviinietikkaa

1 rkl kokojyväsinappia (esim. Dijon)

1 rkl juoksevaa hunajaa

6 rkl rypsiöljyä

suolaa ja mustapippuria

  1. Kuori palsternakat. Halkaise ne pitkittäin ja viipaloi noin puolen sentin paksuisiksi puolikiekoiksi. Pirskottele pinnalle n. 1 rkl rypsiöljyä ja ripottele hieman suolaa. Levitä palat leivinpaperille uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes palat ovat kypsiä.
  2. Käsittele sillä välin lehtikaali. Pese lehdet ja ravistele liika vesi pois. Irrota paksut lehtiruodit. Revi lehdet kulhoon ja lisää 1 rkl rypsiöljyä sekä 0,5 tl suolaa. Hiero öljy ja suola lehtiin, jolloin ne pehmenevät.
  3. Paloittele saksanpähkinät noin neljään osaan.
  4. Valmista krutongit. Leikkaa leipäviipaleet n. 2 cm x 2 cm paloiksi. Pirskottele niiden pintaan 1 rkl rypsiöljyä ja ripottele hieman suolaa. Levitä leipäpalat leivinpaperille uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes palat ovat hieman paahtuneet.
  5. Valmista kastike. Yhdistä kaikki ainekset kannellisessa purkissa ja ravista voimakkaasti. Maista ja lisää halutessasi suolaa ja/tai mustapippuria.
  6. Kokoa salaatti. Yhdistä kulhossa lehtikaali, palsternakka ja krutongit. Kaada joukkoon kastike ja sekoita hyvin. Levitä salaatti tarjoiluvadille ja ripottele päälle saksanpähkinät.
Hiilijalanjälki
0.57 kg CO2 ekv
  • Energia 542 kcal/annos
  • Rasva 41.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Proteiini 8.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 32.3 g
  • Sokerit 15.1 g
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Natrium 1184.8 mg
  • Kalsium 108.7 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 120.9 mg

Testattu Marttakeittiössä