Lehtikaalicaesar

Tämä herkullinen caesarsalaatti valmistuu rapeasta lehtikaalista. Kokeile ja ihastu!

6 annosta

Valmistusohje

200 g lehtikaalia 
2 rkl sitruunanmehua 
1/4 tl suolaa 
100 g maalais- tai hapanjuurileipää 
1–2 rkl rypsiöljyä 
1 dl (n. 50 g) parmesaania lastuina 
Kastike: 
1 kananmuna 
2,5 dl rypsiöljyä 
1 valkosipulinkynsi  
1 rkl vettä 
0,5 rkl valkoviinietikkaa 
0,5 rkl (Dijon) sinappia 
2-3 rkl sitruunanmehua 
0,5-1 rkl kapriksia TAI kaksi anjovisfilettä 
mustapippuria 
suolaa 

  1. Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kapeaan, korkeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella sekaisin, kunnes kastike on vaaleaa ja kermaista. 
  2. Pese ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat lehtiruodit ja revi suupaloiksi. 
  3. Sekoita sitruunanmehu ja suola lehtikaalien joukkoon isossa kulhossa. Puristele ja hiero lehtikaaleja käsien välissä muutaman minuutin ajan, kunnes lehdet alkavat pehmetä. 
  4. Revi leipä käsin paloiksi. Paista leipäpalat kuumalla pannulla öljyssä rapeiksi. 
  5. Sekoita caesarkastike kevyesti lehtikaalien joukkoon. Lisää parmesaanilastut ja krutongit salaattiin. Tarjoa heti. 

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.59 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 520 kcal/annos
  • Rasva 50.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.4 g
  • Proteiini 6.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 11 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 497.5 mg
  • Kalsium 128.1 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 39.4 mg

Testattu Marttakeittiössä