Lehtikaalicaesar
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/10/marttaliitto_lehtikaali_caesar_vaaka_h.jpg
Lehtikaalicaesar
Tämä herkullinen caesarsalaatti valmistuu rapeasta lehtikaalista. Kokeile ja ihastu!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Salaatit
Valmistusohje
200 g lehtikaalia
2 rkl sitruunanmehua
1/4 tl suolaa
100 g maalais- tai hapanjuurileipää
1–2 rkl rypsiöljyä
1 dl (n. 50 g) parmesaania lastuina
Kastike:
1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl vettä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl (Dijon) sinappia
2-3 rkl sitruunanmehua
0,5-1 rkl kapriksia TAI kaksi anjovisfilettä
mustapippuria
suolaa
- Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kapeaan, korkeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella sekaisin, kunnes kastike on vaaleaa ja kermaista.
- Pese ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat lehtiruodit ja revi suupaloiksi.
- Sekoita sitruunanmehu ja suola lehtikaalien joukkoon isossa kulhossa. Puristele ja hiero lehtikaaleja käsien välissä muutaman minuutin ajan, kunnes lehdet alkavat pehmetä.
- Revi leipä käsin paloiksi. Paista leipäpalat kuumalla pannulla öljyssä rapeiksi.
- Sekoita caesarkastike kevyesti lehtikaalien joukkoon. Lisää parmesaanilastut ja krutongit salaattiin. Tarjoa heti.
Hiilijalanjälki
0.59 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 520 kcal/annos
- Rasva 50.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.4 g
- Proteiini 6.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 11 g
- Sokerit 1.8 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 497.5 mg
- Kalsium 128.1 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 39.4 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
0.25 tlMustapippuri
-
1 rklKapris, purkitettu
-
2 rklSitruunamehu, säilykkeitä tai pullotettu
-
1.5 tlDijon-sinappi
-
0.5 rklViinietikka
-
1 rklVesi, vesijohtovesi
-
3 gValkosipuli
-
1.26 cupRypsiöljy
-
1 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
50 gJuusto, parmesaania, silputtu
-
1 rklRypsiöljy
-
100 gVaalea leipä, maalaisleipä, fazer, vehnäjauho
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklSitruunamehu, säilykkeitä tai pullotettu
-
200 gLehtikaali