Lehtikaalipesto

8 annosta

Valmistusohje

1 dl pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä tai kuorittuja manteleita
2 valkosipulinkynttä
100 g lehtikaalia
1 ruukku basilikaa
0,5 dl sitruunanmehua tai 2rkl viinietikkaa
1 dl öljyä
suolaa ja pippuria

  1. Paahda siemeniä kuivalla pannulla hetken ajan.
  2. Pese lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä isot ruodit.
  3. Hienonna siemenet ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa.
  4. Lisää mustapippuri, suola, lehtikaalin lehdet ja basilika.
  5. Lisää joukkoon sitruuna ja oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
  6. Maista ja mausta mieleiseksi

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
  • Energia 169 kcal/annos
  • C-vitamiini 19.5 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 38.3 mg
  • Natrium 21.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.3 g
  • Proteiini 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 17.6 g