Lehtikaalipesto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_tahnat_rieskat_pystyvaaka_H.jpg
Lehtikaalipesto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Salaatit
Valmistusohje
1 dl pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä tai kuorittuja manteleita
2 valkosipulinkynttä
100 g lehtikaalia
1 ruukku basilikaa
0,5 dl sitruunanmehua tai 2rkl viinietikkaa
1 dl öljyä
suolaa ja pippuria
- Paahda siemeniä kuivalla pannulla hetken ajan.
- Pese lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä isot ruodit.
- Hienonna siemenet ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa.
- Lisää mustapippuri, suola, lehtikaalin lehdet ja basilika.
- Lisää joukkoon sitruuna ja oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
- Maista ja mausta mieleiseksi
Testattu Marttakeittiössä
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 169 kcal/annos
- C-vitamiini 19.5 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 38.3 mg
- Natrium 21.4 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.3 g
- Proteiini 2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Rasva 17.6 g
Pääraaka-aineet
-
65 gpinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä tai kuorittuja manteleita
-
0.25 kplvalkosipulia (2 kynttä)
-
100 glehtikaalia
-
100 gbasilikaa
-
50 gsitruunamehua (0,5 dl)
-
7 rkloliiviöljyä (1 dl)
-
1 ripaussuolaa
-
1 ripausmustapippuria