Leipäkranssi punaisella pestolla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_leipakranssi_punaisella_pestolla_vaaka_H.jpg
Leipäkranssi punaisella pestolla
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 annos hiivataikinaa
1 annos punaista pestoa
Lisäksi auringonkukansiemeniä
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista punainen pesto.
- Valmista hiivataikina muotoiluvaiheen alkuun asti.
- Jaa taikina kahteen osaan. Toista seuraavat kohdat molemmille, ohjeesta tulee kaksi kranssia.
- Jauhota työpöytä ja kauli taikina siihen suorakaiteen muotoiseksi. Levitä päälle pesto.
- Rullaa taikina tiukaksi rullaksi ja leikkaa noin 1 cm levyisiksi paloiksi. Aseta kierrepalat leivinpaperille kranssiksi leikkauspinta ylöspäin.
- Ripottele kranssin päälle auringonkukansiemeniä ja paista 200
asteessa noin 20 minuuttia. Halutessasi voit voidella kranssin kasvijuomalla ennen paistoa.
Vinkki! Voit käyttää myös valmista säilykepestoa, vihreää tai punaista!
- Energia 325 kcal/annos
- Rasva 11.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 10.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50.5 g
- Sokerit 6.4 g
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Natrium 241.2 mg
- Kalsium 30.8 mg
- Rauta 3.8 mg
- C-vitamiini 7.3 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklOmenaviinietikka
-
30 gAuringonkukansiemen
-
90 gOliiviöljy
-
140 gTomaatit, aurinkokuivattu
-
100 gTomaattisose, tomaattipyree
-
1 rklRypsiöljy
-
1 rklSokeri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
715 gJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
25 gHiiva