Leipävanukas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/j_lkiruoka_meesjuustoinen_leip_vanukas_norja_2.jpg
Leipävanukas
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Perinneherkut
Valmistusohje
2 munaa
5 dl maitoa
8 – 10 viipaletta pullaa, paahto- tai ranskanleipää
makeutettua marjasosetta tai hilloa
Vuoan voiteluun: rasvaa
1. Vatkaa munat ja maito sekaisin.
2. Kasta viipaleet munamaitoon ja lado voideltuun vuokaan.
3. Peitä leipäkerros hillolla tai soseella ja lado taas seuraava leipäkerros. Jätä päällimmäiseksi leipäkerros.
4. Kaada loppu munamaito päälle.
5. Paista 200°C:ssa noin puoli tuntia.
0.91 kg CO2 ekv
- Energia 531 kcal/annos
- Rasva 16.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.7 g
- Proteiini 15 g
- Hiilihydraatti erotuksena 88.4 g
- Sokerit 37.4 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 295.3 mg
- Kalsium 185.6 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 2.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 dlMarjahillo, keskiarvo
-
8 keskikokoinen annos (55.0 g)Pulla, keskirasvainen, vesi
-
1 rklVoi
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton